Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Izvještaj o upletenosti kineskih službenika u plastinacije ljudskih tijela

„Izložba tijela, čiji je vlasnik Premier Exhibitions, je jedan od najvećih kupaca plastiniranih tijela iz Kine i to ne opovrgava: 'Ova izložba prikazuje ljudske ostatke kineskih građana i stanovnika koji su nabavljeni preko Kineskog policijskog biroa. Kineski policijski biro može primati tijela iz kineskih zatvora. Premier ne može nezavisno provjeriti da ljudski ostatci koje gledate nisu od osoba koje su bile zatvorene u kineskih zatvorima.'"

New York - Novi izvještaj otkriva kako su zadnjih deset godina kineski službenici podržavali operaciju krijumčarenja ljudima, čija se vrijednost mjeri u multimilijunskim dolarskim iznosima, što uključuje ubijanje kineskih građana i plastiniranje njihovih leševa. To je proces koji zamjenjuje tjelesnu tekućinu sa polimerima za očuvanje tkiva. Dokazi podrobnije upućuju da su velika većina žrtava praktikanti Falun Gonga.

Izvještaj (pročitajte online) dolazi sa porastom poduprtih dokaza i rastuće pažnje na zloupotrebu transplantacije organa od strane kineskih vojnih bolnica gdje su, opet, žrtve većinom Falun Gong praktikanti.

Svjetska organizacija za istragu progona Falun Gonga (WOIPFG), objavila je izvještaj 24. novembra 2012. Izjavljuje da je Kina postala najveći izvoznik ljudskih tjelesnih uzoraka koji se, kada su potpuno očuvani procesom plastinacije, mogu prodati za 800.000 američkih dolara.

Dokazi upućuju da javna sigurnost nabavlja veliku većinu leševa. Porijeklo leševa nije od pogubljenih kriminalaca, već zatvorenika savjesti iz logora i centara za ispiranje mozga, tvrdi se u izvještaju.

Izvještaj je potkrijepljen snimkama telefonskih razgovora sa vladinim službenicima, proglasima medicinskih univerziteta, oglasima kineskih kompanija za plastinacije i proširenjima radnih logora za smještaj pritvorenih Falun Gong praktikanata.

Nekoliko dokaza izrazito upliću bivšeg šefa Komunističke partije, Bo Xilaija i njegovu suprugu Gu Kailai. Bo je kontrolirao brojne radne logore koji su u neposrednoj blizini najvećih fabrika za plastinacije u Kini.

Za prethodnu novinsku obavijest o zloupotrebi transplantacije organa pogledajte ovdje.

Za dokaze FDIC-a o žetvi organa, uključujući povezanost sa Bo Xilaijem i ostalim službenicima pogledajte ovdje.

Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene