Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Nasilje nad ženama – „transformacijski“ alat komunističke Partije

Izjava Falun Dafa Informativnog Centra povodom međunarodnog dana žena

New York – 25.godišnja odgajateljica nije mogla hodati nakon što je bila seksualno zlostavljana s metlom u radnom logoru u Hebeiu. Nekoć brilijantna studentica Tsinghua sveučilišta dovedena do ludila nakon seksualnog zlostavljanja i silovanja. Žena iz Hunana je bila prisiljena na pobačaj u 8. mjesecu trudnoće i nakon toga poslana u zatvorski kamp na 6 godina.

Ovo su tri izvještaja koja je prošle godine Falun Dafa Informativni Centar primio od prijatelja i obitelji Falun Dafa praktikantica. Oni su samo mali primjer zlostavljanja koje izvršavaju kineske vlasti nad ženama koje prakticiraju Falun Gong.

Skoro 12 godina nakon što je komunistička Partija lansirala kampanju da istrijebi duhovnu grupu, nasilje nad ženama ostaje jedno od najčešćih i nastrašnijih oblika povreda ljudskih prava.

„Nemoralna djela koja su mi najviše šokirala dušu su razvratni načini napada na ženske genitalije koje izvršavaju pripadnici Ureda 6-10,“ napisao je ugledni odvjetnik Gao Zhisheng u otvorenom pismu kineskim vlastima 2005., dokumentirajući njegovu istragu o mučenjima Falun Gong praktikanata u sjeveroistočnoj Kini i apelirajući za prekid progona. „Genitalije i grudi skoro svih žena su bile seksualno napadnute na najvulgarniji mogući način.“

Oblici zlostavljanja obuhvaćaju električne šokove na grudi, seksualno zlostavljanje oštrim predmetima do prisilnih pobačaja. Među žrtvama su mlade studentice i starije gospođe. Izvršitelji su policajci i čuvarice radnih logora.

Upravo takva vrsta zlostavljanja osvjetljava korijenski uzrok takvog nasilja – nisu to kulturološke norme ili perverzni zastranjeli zatvorski čuvari. Točnije, u slučaju Falun Gonga, sistematsko seksualno nasilje i ponižavanje pritvorenih žena je ukorijenjeno u naredbama komunističkih vođa da se služi svim mogućim načinima kako bi „transformirali“ Falun Gong praktikante.

Transformacija – eufemizam za prisiljavanje praktikanata da se odreknu Falun Gonga i izjave vjernost komunističkoj Partiji – nalazi se u korijenu anti-Falun Gong kampanje od samog početka.

Kada kineske vlasti govore o „transformiranju“ Falun Gong praktikanata, u praksi to znači da mučenjem u ljudima uništavaju stremljenje da budu pošteni, ljubazni i tolerantni. Zdravi, racionalni ljudi su mučeni do te točke da žrtve iznevjere svoja duboko ukorijenjena vjerovanja i potpuno se predaju Partiji, preminu od mučenja ili budu dovedeni do granice ludila.

Kako bi postigli partijski cilj „transformiranja“ svakog Falun Gong praktikanta u Kini, činovnici nižeg ranga dobivaju godišnje kvote praktikanata za „transformaciju“. Održavaju se treninzi za prenošenje tzv. „uspješnih“ taktika i metoda mučenja. Najučinkovitijima u „transformiranju“ praktikanata su dodijeljeni bonusi i promaknuća. U međuvremenu, čuvari koji su uhvaćeni u iskazivanju suosjećanja prema mučenim praktikantima su pred rizikom snižavanja pozicije i odlaska na ponovnu edukaciju.

Takav sistem nagrađivanja i kažnjavanja je iskvaren sistem koji promiče pristup „ništa nije zabranjeno“ kada se radi o transformiranju Falun Gong praktikantica. Logika takvog sistema je umjesto da puste trudnicu na slobodu, kao što zahtjeva kineski zakon, oni izvrše prisilni pobačaj ili je tuku dok ne pobaci te je nakon toga pošalju u radni logor na „edukaciju.“

Na međunarodni dan žena, Falun Dafa Informativni centar se zahvaljuje svim ljudima širom svijeta koji su se zalagali protiv ovakvog zlostavljanja i koji su kroz prošlu godinu ponudili pomoć žrtvama. Istovremeno molimo međunarodnu zajednicu da udvostruči napore u istraživanju, osuđivanju i krajnjem okončanju strašnog nasilja koje se u ovom trenu vrši nad nebrojenim Falun Gong praktikanticama.

Na kraju, sve te žene su majke, sestre i kćeri. Trebamo učiniti sve u našoj moći kako bi ih zaštitili.

Link na originalni članak
Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene