Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Učesnici svetskog kongresa za transplantaciju prisustvovali forumu za zaustavljanje nedobrovoljnog oduzimanja organa u Kini

Forum na temu:
Forum na temu: "Oduzimanje organa živim ljudima od strane KP Kine"

Tokom svetskog kongresa za transplantaciju (WTC - World Transplantation Congres) bio je održan forum na temu: "Oduzimanje organa živim ljudima od strane KPK" u hotelu Hilton u Bostonu.

Oko 200 WTC delegata su uživo pristvovali na ovom forumu. Oni su čitali istražni izveštaj Davida Kilgoura i Davida Mathasa o oduzimanju organa Falun Gong praktikantima u Kini. Mnogi doktori su držali govor i razmenjivali mišljenja o tome kako zaustaviti oduzimanja organa Falun Gong praktikantima u Kini.

25. jula je radio Sound of Hope izvestio da je jedan doktor specijalista iz Čikaga u svom govoru označio oduzimanje organa u Kini kao nešto što je veći zločin nego zlodela počinjena od strane nacista u Nemačkoj tokom Drugog svetskog rata. Sadašnje vlade obraćaju pažnju na komercijalne interese i zato zanemaruju moralna pitanja. Internacionalna zajednica za transplantaciju se usprotivila ovakvom načinu oduzimanja organa. Od velikog je značaja da se ovakve mahinacije privedu kraju. Sledeća instanca za ovo je internacionalni sud.

Jedan član komisije WTC-a iz Severne Karoline (SAD) je rekao da je otklanjanje organa uživo od strane KPK užasna i da se odmah mora zaustaviti.

Doktor Charles George iz Sidneja je rekao da su tri njegova pacijenta putovala u Kinu radi transplantacije bubrega. On je sumnjao da su oni znali za izvor organa. Po njegovom mišljenju, ovi pacijenti su počinili zločin produžavajući svoj život ubijanjem drugih. Zbog toga bi se putovanje u Kinu zbog transplantacije organa trebalo smatrati kriminalnim delom. U takvim slučajevima bi vlade trebale tražiti od doktora da prijave te slučajeve nakon što se pacijenti vrate. Dalje je izjavio da bi doktori trebali odbijati uslugu takvim pacijentima.

Link na originalni članak
Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene