Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Falun Gong praktikant, stručnjak za informatiku, vezan i pretučen u svojoj kući u Atlanti, a njegovi kompjuteri ukradeni

Falun Dafa Infocentar traži od vlade SAD-a da primijeni oštre mjere protiv komunističkih agenata

Dr. Peter Yuan LI, nekoliko sati nakon što je pretučen i vezan u svojoj kući u Atlanti, od strane napadača, koji su odnijeli samo kompjutere i dokumente, ali su ostale vrijedne stvari ostale nedirnute. Dr. Li je izjavio da su napadači bili agenti kineskog komunističkog režima, koji su htjeli onemogućiti njegove napore za otkrivanje kršenja ljudskih prava u Kini.
Dr. Peter Yuan LI, nekoliko sati nakon što je pretučen i vezan u svojoj kući u Atlanti, od strane napadača, koji su odnijeli samo kompjutere i dokumente, ali su ostale vrijedne stvari ostale nedirnute. Dr. Li je izjavio da su napadači bili agenti kineskog komunističkog režima, koji su htjeli onemogućiti njegove napore za otkrivanje kršenja ljudskih prava u Kini.

NEW YORK (FDI) – Falun Dafa Informativni Centar saznaje da je Dr. Peter Yuan Li, praktikant Falun Gonga, 8.02.2006. pretučen i opljačkan u svom domu u Atlanti od strane naoružane osobe azijskog porijekla. Li je stručnjak za informatiku i aktivno je sudjelovao u radu Falun Gong grupe za ljudska prava posljednjih šest godina.

Jučer oko podne, osoba azijskog porijekla, predstavljajući se kao dostavljać vode, pojavila se na vratima Lijevog doma. Prije nego li je Li shvatio o čemu se radi, dva čovjeka su nasilno ušla u njegovu kuću, izvukavši pištolj i nož i nabacivši deku preko njega gušeći ga. Zatim su mu prekrili usta, oči i uši samoljepljivom trakom i čvrsto mu zavezali ruke i noge. Muškarac ga je nemilice udarao po glavi i licu, vjerojatno drškom pištolja, rekao je Li. Obilno je krvario. Ubrzo je čuo da su u kuću ušle i druge osobe i jedan od njih je govorio kineski (mandarinskim narečjem). Nakon sat i po vremena, napustili su njegovu kuću. Premetnuli su njegovu radnu sobu i ukrali dva laptop kompjutera, a moguće i druge važne, ali ne i vrijedne dokumente, rekao je Li. Ozljede na Li-jevoj glavi su sanirane sa 15 šavova.

“Ovaj incident je promišljen napad da bi se tehnički onemogučila Lijeva angažiranost u radu protiv kršenja ljudskih prava u Kini i da ga se zastraši”, izjavila je glasnogovornica FDI Gail Rachlin. Li je prije nekoliko godina počeo raditi za Epoch Times kao tehnički stručnjak. Epoch Times je časopis, najpoznatiji po objavljivanju jako kritičnih “Devet Komentara o Komunističkoj Partiji”, koji su razotkrili tiraniju režima Komunističke Partije Kine, uključujući i nasilno ugnjetavanje Falun Gonga. Zaposlenici ovog časopisa svjedoče o brojnim pokušajima kineske Vlade da osujeti njihove napore. U članku od 8. veljače 2006. Epoch Times navodi: “Incident protiv Li-ja je još jedan korak u kampanji kineskog komunističkog režima protiv Epoch Times-a”.

O današnjem incidentu, Li je izjavio: “Djelovali su kao dobro uigran tim” i “ bili su jako dobri u vezanju, ne poput običnih ljudi.” To se dogodilo zbog toga što kineski komunistički režim želi uništiti moje kompjutere”, Li je nastavio, “Ali prevarili su se: Moji kompjuteri su dobro zaštićeni. A i neću se uplašiti.” Li ima doktorsku titulu iz oblasti informatike sa Univerziteta u Princetonu.

“Tisuće nas se mora osvrtati, zaključavati se i strahovati u svom okružju, zbog stranih agenata komunističkog režima koji vrebaju.”

Ovo što se dogodilo Peter Yuan Li-u je dio rasprostranjenog obrasca nasilnog djelovanja kineskih agenata protiv aktivista Falun Gonga u SAD. Američki Kongres zna za taj problem i 2003. godine je donio Rezoluciju 304, u kojoj se kaže: “U proteklih 5 godina Kineska diplomatska služba je aktivno sudjelovala u progonu i šikaniranju Falun Gonga u SAD.” U 2002. godini oko 50 Falun Gong praktikanata podnijelo je tužbe okružnom sudu u Washington D.C.-u protiv dva ministra Vlade Narodne Republike Kine, navodeći kriminalna djelovanja u sistematskoj kampanji zastrašivanja, uznemiravanja, mučenja, ograničavanja kretanja i teroriziranja građana SAD-a i građana koji prakticiraju Falun Gong.

Usprkos zabrinutosti Kongresa, incidenti se nastavljaju. “Kongres zna za problem, organi za sprovođenje zakona znaju za problem, ali što je učinjeno? Vrijeme je da naša Vlada poduzme konkretne korake da se kineskim agentima onemogući kretanje u našoj zemlji i nanose nepravde Falun Gong praktikantima”, izjavila je Gail Rachlin. “Tisuće nas se mora osvrtati, zaključavati se i strahovati u svom okružju, zbog stranih agenata komunističkog režima koji vrebaju. To se mora zaustaviti. Mi živimo u Americi, ne u komunističkoj Kini.”

Falun Dafa Informativni Centar poziva organe za sprovođenje zakona SAD-a da istraže ovaj slučaj. Ovo je napad agenata kineskog režima na građanina SAD-a. Centar također poziva vladu SAD-a da otvoreno i jasno da do znanja kineskom konzularnom osoblju da neće biti ni trunke tolerancije za ovakva nezakonita ponašanja u SAD-u.

Dr. Li stoji na raspolaganju za intervjue pod sledećim telefonskim brojem: 770-495-3941

Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene