Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Apel svim ljudima dobrog srca povodom međunarodnog dana ljudskih prava: Zaustavite progon Falun Gong praktikanata u Kini

Jedna od metoda mučenja Falun Gong praktikanata je zatvaranje u malom prostoru na više mjeseci. Žrtva je mjesecima zatvorena u malu ćeliju i u istom prostoru mora jesti, spavati i obavljati prirodne potrebe. Visina i širina ćelije je tako napravljena, da osoba ne može ni stajati ni ležati. Uz sve to je žrtva često još i lisicama vezana, tako da danima ne može spavati. Neki praktikanti su u ovakvim ćelijama proveli i do 120 dana.
Jedna od metoda mučenja Falun Gong praktikanata je zatvaranje u malom prostoru na više mjeseci. Žrtva je mjesecima zatvorena u malu ćeliju i u istom prostoru mora jesti, spavati i obavljati prirodne potrebe. Visina i širina ćelije je tako napravljena, da osoba ne može ni stajati ni ležati. Uz sve to je žrtva često još i lisicama vezana, tako da danima ne može spavati. Neki praktikanti su u ovakvim ćelijama proveli i do 120 dana.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, mi praktikanti Falun Gonga želimo skrenuti pozornost cijele naše domaće javnosti na alarmantne podatke koji nam svakodnevno dolaze iz Kine, a koji govore o strašnoj torturi i neviđenom psihičkom i fizičkom zlostavljanju Falun Gong praktikanata u Kini.

Na žalost, Kineske vlasti ne poštuju ni osnovna prava ljudske slobode i dostojanstva i progone, osim Falun Gong praktikanata, čija se visoka moralna etika ogleda u principima Istinitost - Dobrodušnost - Tolerancija, i katolike, evangeliste, protestante, budiste i sve ostale vjernike koji funkcioniraju izvan državno kontroliranih grupa.

Od kako je bivši kineski predsjednik Jiang Zemin u srpnju 1999. godine zabranio Falun Gong, čiji je broj članova premašio broj članova komunističke partije Kine koja je u tome vidjela svoju prijetnju, pokrenula je sustavni progon Falun Gonga. Njihova tortura i mučenje nevinih kineskih praktikanata traje sve do danas. Svjedoci smo na stotine tisuća ljudi protuzakonito zatvorenih u zatvorima, radnim logorima i psihijatrijskim ustanovama, samo zato što prakticiraju Falun Gong i ne odustaju od svoje vjere u temeljne principe Falun Gonga – Istinitost-Dobrodušnost-Toleranciju.

Nemilosrdni i surovi odnos prema Falun Gong praktikantima u kineskim zatvorima i nehuman odnos prema njima, nedavno je istražio i potvrdio Visoki povjerenik UN-ove Komisije za Ljudska Prava - Manfred Novak, prilikom svoje nedavne posjete zatvorima i radnim logorima diljem Kine.

Samo tri dana nakon što je stigao u Kinu kako bi istražio mnogobrojne prijavljene slučajeve teškog kršenja ljudskih prava i nehuman odnos prema zatočenicima, dogodila su se dva slučaja mučenja. Radilo se o seksualnom zlostavljanju i silovanju dviju Falun Gong praktikantica u zgradi policijske postaje Dongchengfang od strane policajaca.

Visoki predstavnik UN-ove komisije za ljudska prava: «Mučenja široko rasprostranjena u Kini»

Visoki predstavnik UN-ove Komisije za ljudska prava je po povratku iz Kine rekao da su «mučenja široko rasprotranjena u Kini i da bi Kina trebala poštovati internacionalne standarde ljudskih prava i UN-ovu konvenciju protiv mučenja.» On je posebno naglasio sustavni progon Falun Gong praktikanata od strane režima. G. Novak je također protestirao zbog smetnji u istrazi od strane kineskog komunističkog režima. Kineski režim ne samo da je poslao agente da posvuda slijede predstavnike UN-a i ometaju njihov rad, već su također zatrašivali žrtve i njihove obitelji, koje je g. Novak pokušao intervjuirati.

Međunarodna zajednica za takve zločine ne smije imati ni trunku tolerancije

Nedavni slučajevi premlaćivanja i silovanja jasan su znak za međunarodnu zajednicu da se oglasi. Međunarodna zajednica za počinjena zvjerstva ne smije imati ni trunku tolerancije i međunarodnu zajednicu ne smiju zadovoljiti izjave ili akcije kineske vlade koji pokazuju tzv. »dobru volju» ali koje ne daju istinske promjene.

Kako naša zemlja poštuje Deklaraciju o ljudskim pravima, apeliramo na čelne ljude naše države, kao i na sve one koji promiču načela pravde, da u kontaktima s kineskim dužnosnicima jasno daju na znanje kako je takvo njihovo ponašanje potpuno neprihvatljivo.

Zahvaljujemo se na Vašem razumijevanju i svakoj Vašoj dobrodošloj intervenciji, koja bi mogla pomoći da se zaustavi ljudska patnja. To se odnosi na sve nas koji cijenimo slobodu i ljudska prava.

Falun Gong praktikanti

Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene