Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Epoch Times: Kineska poslovna žena zatvorena zbog posjedovanja zabranjenih knjiga

Yanyan Qiu i njezina majka
Yanyan Qiu i njezina majka

(Epoch Times) Trideset i trogodišnju Yanyan Qiu nasilno su iz njezinog ureda odveli pripadnici Beijing Chao Yang Državne sigurnosti 19. veljače. Zatočena je u Chaoyang zatvorskom centru. U njezin su dom provalili pripadnici Sigurnosti, pretražili ga (bez naloga za pretres) i iz njega otuđili njezin kompjuter, pisač, nekoliko knjiga, te njezinu i majčinu putovnicu.

Qiu je čamila u pritvoru, neprestano je bila ispitivana, a mjesec dana je prošlo prije no što su protiv nje bile podignute optužnice. Osuđena je 26. ožujka, ali bez ikakvog suđenja, na dvije i pol godine zatvora s prisilnim radom u zatvoru Beijing Daxing. Optužba je bila – posjedovanje knjiga koje se odnose na Falun Gong – zabranjenu meditacijsku praksu i vježbanje.

Dok je boravila u Chaoyang zatvorskom centru, Qiu su rekli da si sama može smanjiti kaznu. Mora samo reći imena ljudi za koje zna da i dalje prakticiraju Falun Gong. To je odbila.

Yanyan Qiu bila je počasni diplomant na prestižnom kineskom sveučilištu Beijing. Radila je deset godina u korporaciji Beijing Yanlong. Zbog odličnog znanja engleskog, njemačkog i urdu, bila je nezaobilazan sudionik svih većih poslovnih sastanaka firme, a odigrala je i ključnu ulogu u suradnji tvrtke sa stranim kompanijama. Često je poslovno putovala u SAD i Njemačku. Dvadesetog je veljače imala zakazan poslovan put u Ameriku, dan nakon što je uhapšena.

Od njenog hapšenja ima pravo na jedan (nadzirani) jednosatni posjet, kada je posjećuje njena 68-godišnja majka. Njoj je izjavila kako su svi tamo prisiljeni svakodnevno pohađati satove na kojima im konstantno ispiru mozak i traže od njih da se odreknu Falun Gonga. To posebno teško pada starijim praktikantima, rekla je Qiu.

Link na originalni članak
Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene