Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Američki doktori pokrenuli peticiju kako bi se garantovala reakcija Bijele kuće na zvjersku žetvu organa u Kini

"Mi smo ljudi" Inicijativa ima za cilj prikupiti 25.000 potpisa u 30 dana

New York - Tri ljekara su početkom ovog mjeseca pokrenula peticiju koja poziva Obaminu administraciju da istraži i pomogne zaustaviti prisilnu žetvu organa nad Falun Gong sljedbenicima u Kini. Peticija je postavljena pod sekcijom "We the People" na web stranici Bijele Kuće čiji pravilnik navodi da Bijela kuća garantira odgovor na bilo koju peticiju koja može prikupiti 25.000 potpisa u roku od 30 dana.

„Vrlo smo zabrinuti zbog jednog od najstrašnijih zločina protiv čovječnosti koji se događa u ovo vrijeme: Prisilne žetve organa od živih 'zatvorenika' u Kini. Ubijanje radi dijelova tijela je ozbiljno kršenje medicinske etike" tvrde ljekari Arthur Caplan, Alejandro Centurion i Jianchao Xu u otvorenom pismu koje su objavili nakon što su pokrenuli peticiju. Peticija je dostupna na: http://wh.gov/5Jmn. Na Web stranici www.organpetition.org mogu se naći dodatne informacije i cijeli tekst pisma.

Doktor filozofije Arthur Caplan, je direktor medicinske etike na Langone Medical Center na njujorškom univerzitetu. Dr. Centurion je ljekar u Kaliforniji, a Dr. Jianchao Xu je specijalist za bubrege u bolnici Mount Sinai u New Yorku. Ulažući trud da se zaustave nemoralne medicinske aktivnosti širom svijeta, sva tri ljekara su prošlih šest godina radila na istraživanju, otkrivanju i zaustavljanju zloupotrebe transplantacije organa u Kini.

Kao što je Falun Dafa Informativni Centar izvještavao, od 2006. isplivavali su dokazi o žetvi organa nad ilegalno zatvorenim Falun Gong praktikantima (činjenice). Za razliku od drugih zemalja, Kina nema volonterski sistem donacije organa u velikim razmjerima, pa umjesto toga vojne bolnice koriste zatvorenike. Stručnjaci sada procjenjuju da su desetine hiljada zatvorenih Falun Gong sljedbenika i ostali zatvorenici bili podvrgnuti sistematičnom provjeravanju, i tada korišteni kao banka živih donatora organa. Zatim su pogubljeni kako bi se zadovoljila potražnja unosne kineske transplantacijske industrije.

Izvještaj ljudskih prava 2011. Ministarstva vanjskih poslova SAD-a spominje navode o žetvi organa od Falun Gong sljedbenika i ostalih zatvorenika savjesti. U oktobru, 106 članova Kongresa pisali su državnoj sekretarici Hillary Clinton tražeći objavljivanje informacija o groznom zločinu za koje se vjeruje da ih posjeduje Ministarstvo vanjskih poslova. Dva kongresna saslušanja su pokrila temu, dok su vodeći transplantacijski ljekari i medicinske organizacije širom svijeta osudile ovaj zločin protiv čovječnosti.

NTD televizija je objavila kratak dokumentarac u novembru koji otkriva zločine prisilne žetve organa u Kini (pogledajte online).

Falun Dafa Informativni Centar poziva sve Amerikance da potpišu ovu peticiju i da pruže Predsjedniku Obami podršku koja mu je potrebna da javno osudi ove zločine i da pokrene nezavisnu istragu o tome ko su odgovorni i kako se mogu zaustaviti.

Istorija nas je neprestano učila da je šutjeti pred takvim užasom zapravo učestvovati u njemu. Izaberimo stranu.

Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene