Vesti o Falun Dafi i krizi ljudskih prava u Kini

Novi šokantan video detaljno otkriva zloupotrebu transplantacije organa u Kini

Doktori i nezavisni stručnjaci pozivaju na prestanak zločina protiv čovječnosti.

Novi video otkriva masovna ubijanja kako bi se snabdjela industrija transplantacije organa kojom se zarađuju multimilionski iznosi dolara.
Novi video otkriva masovna ubijanja kako bi se snabdjela industrija transplantacije organa kojom se zarađuju multimilionski iznosi dolara.

NEW YORK – Novi online video detaljno otkriva kako su, u posljednjih deset godina, kineske vojne bolnice upravljale biznisom trgovanja ljudima kojim su zarađivali multimilionske iznose dolara ubijajući kineske građane kako bi prodali njihove organe (video). Stručnjaci koji se spominju u videu procjenjuju da je ubijeno na desetine hiljada zatvorenika savjesti, većinom Falun Gong praktikanata, kako bi se njihovi organi mogli prodati zbog profita.

Poznati kanadski advokat za ljudska prava David Matas nazvao je takvu izopačenost "novim oblikom zla na ovoj planeti". Dr. Gabriel Danovitch, vodeći transplantacijski hirurg sa Univerziteta Kalifornija u Los Angelesu, prozvao je takve prakse "odvratnima" i "zločinom protiv čovječnosti" koji moraju prestati.

Video, proizveden od strane televizije New Tang Dynasty u New Yorku (www.ntd.tv), pojavio se u posebno upadljivo vrijeme. Odmah nakon njegovog objavljivanja, Forbesov saradnik Eamonn Fingleton rekao je da je video jedan od dva videa o Kini koji predsjednički kandidati SAD-a moraju pogledati (izvještaj).

Povezanost sa Bo Xilaijem

Kako se bliži izmjena stražara komunističke partije i suđenje bivšem partijskom šefu Bo Xilaiju, problem žetve organa je posebno važan zbog umiješanosti Bo Xilaija i njegovog pomoćnika Wang Lijuna u zloupotrebu transplantacije organa (dokaz).

"Uprkos presudnim dokazima ovih zločina, glavni mediji su uveliko tihi o ovom pitanju, ali kako ovaj video pokazuje, vjerodostojni glasovi iz medicinskih i policijskih krugova alarmiraju da se strašne stvari događaju u Kini koje se više ne mogu ignorirati", tvrdi Lewi Browde, Izvršni Direktor Falun Dafa Informativnog Centra.

"Ovo zlostavljanje nije samo problem kineskog naroda. Ono zadire u samu strukturu naše čovječnosti", kaže Browde. "Da stvar bude gora, u međudržavnoj industriji transplantacije organa, ljudi širom svijeta, bili oni pacijenti ili doktori ili farmaceutske kompanije, nesvjesno ili ne, saučestvuju. Ne možemo se praviti da to ne vidimo."

  • Za pogledati video, vidi ovdje.
  • Za potpisati peticiju kojom se urgira prestanak žetve organa od zatvorenika u Kini i poziva na dalje nezavisno istraživanje, vidi ovdje.
  • Za dokazni list Falun Dafa Informativnog Centra o žetvi organa, uključujući povezanost sa Bo Xilaijem i Wang Lijunom, vidi ovdje.
Podeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naša saopštenja za medije i biltene